Streamovacia služba Microsoftu nesie meno XCloud

Xbox Live Hry na Mobil
K informáciám o tom, že Microsoft chystá dve nové konzoly Scarlett, povedal niečo viac aj prestížny tech portál The Verge. S odvolaním na svoje zdroje potvrdil, že spoločnosť pripravuje cloudovú platformu XCloud.

V súčasnosti Microsoft experimentoval s konceptom špeciálnych XCloud serverových rackov, v ktorých by sa nachádzal customizovaný hardvér štyroch konzol Xbox. V jednej zásuvke by sa tak nachádzal potenciálne až výkon štyroch konzol Xbox One X. V prípade schválenia má byť tento koncept najprv sprístupnený vývojárom na vývoj hier s tým, že výpočty budú prebiehať na cloude a vývojári tak nebudú musieť používať lokálne debug konzoly. Následne by už mohli svoje hry streamovať hráčom.

Koncept má byť vraj podobný tomu, ktorý uplatnilo Sony v prípade služby PlayStation Now. Táto streamovacia služba obsahovala osem customizovaných konzol PS3, ktoré boli navrhnuté pre streamovanie hier z cloudu. Nevýhodou však bola skutočnosť, že šlo len o hry zo starších konzol, ktoré bežali v rozlíšení 720p a niekedy bolo cítiť výraznejší lag. Microsoft chce víziu posunúť vpred tak, že konzoly budú mať aktuálny, resp. next-gen hardvér, ktorý bude navrhnutý pre hranie vo vyššej kvalite obrazu. K službe by mohlo navyše v budúcnosti pristupovať široké spektrum zariadení vrátane mobilov.

EA Cloud Gaming

via The Verge

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Marcel píše:

    Ty vole tak to je jak zo sci-fi filmy som zvedavý

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *