Sekiro: Shadows Die Twice mal byť pôvodne novým pokračovaním Tenchu

Sekiro Shadows Die Twice
K prekvapeniu mnohých predstavili tvorcovia Dark Souls na Xbox E3 novú značku Sekiro: Shadows Die Twice, o ktorej vydanie sa postará Activision. Práve skutočnosť, že sa štúdio uchýlilo k Activisionu po dlhoročnej spolupráci so Sony a Bandai Namco, prekvapila mnohých.

Rozhodnutie spolupracovať s Activisionom prekvapilo aj z toho dôvodu, že From Software už skôr pracovalo so Sony na dvoch veľmi obľúbených exkluzivitách: Demon’s Souls a Bloodborne, ktoré vyšli na PS3 a PS4. Štúdio vraví, že pôvodne s hrou pristúpili k viacerým vydavateľom v Ázii a Japonsku, ale na západe nebol nikto, kto by ich kontaktoval. Všetko sa ale zmenilo, keď o projekt získal záujem Activision – multimiliardový gigant známy pre značky Call of Duty a Destiny. Komunitný manažér Yasuhiro Kitao spomína, že Activision si okamžite zamiloval projekt a nápad, rešpektovali víziu From Software a dokázali poskytnúť vývojárskemu štúdiu všetko to, čo potrebuje: užívateľské testovanie a rozsiahlu spätnú väzbu, ktorú by svojpomocne FS nedokázali iniciovať.

Sekiro: Shadows Die Twice

Prezradili pritom, že Sekiro: Shadows Die Twice sa takmer začal vyvíjať ako pokračovanie série Tenchu. Koncept však zakrátko prerástol to, čo je pre Tenchu typické a preto sa začalo robiť na úplne novej hre. „Keď sme sa pôvodne rozhodli robiť niečo iné, než Dark Souls a predošlé hry, napadlo nám, že by bolo zaujímavé priniesť hru inšpirovanú Japonskom. Vybrali sme sa teda cestou shinobi a ninjov a samozrejme sme vlastnili značku Tenchu, ktorá sa vyznačovala týmito prvkami. To bolo pôvodne impulzom projektu. ako sme ale zahájili partnerstvo a vývoj pod Activisionom a začali na tom spolupracovať, začala sa z toho stávať samostatná vec. Hra, ktorú sme chceli robiť, už nebola Tenchu, ale niečo samostatné,“ povedal Kitao pre GamesIndustry.biz.

Hidetaka Miyazaki pre zmenu k partnerstvu dodáva, že From Software má po stránke vývoja hry všetko, čo nasleduje po úvodnej obrazovke. Inak povedané, Activision nezasahuje do hry a ak v nej budú aj náhodou nejaké mikrotransakcie alebo DLC, bude to s vyššou pravdepodobnosťou réžia From Software, než Activisionu. Ja viem, v súvislosti s Activisionom to vyznie úsmevne. Každopádne, Activision má na starosti financovanie hry a zabezpečenie hladkého vývoja, čo zahŕňa aj sprístupnenie infraštruktúry. Spoločnosť dodáva, že má páky na to, aby dokázala priniesť veľké hry na trh – aby ich vedela vydať aj na západnom trhu rovnako dobre, ako na východe.

via GamesIndustry.biz

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *