PlayStation Vita sa prestane vyrábať budúci rok

Sony PS Vita
Vývoj okolo PS Vita bol v uplynulých mesiacoch pozoruhodný. Kým ešte pred pár mesiacmi sa Sony v reakcii na úspech Nintenda Switch vyjadrilo, že hľadá nové využitie pre Vitu, teraz to už neplatí. Handheld definitívne končí a nástupca sa nechystá.

Pre časopis Famitsu to potvrdil senior viceprezident Sony Interactive Entertainment, Hiroyuki Oda. V rozhovore jednak potvrdil to, že spoločnosť plánuje budúci rok ukončiť výrobu konzoly PlayStation Vita a zároveň v tom roku ukončí produkciu krabicových verzií hier. Samotná konzola bola nástupcom fenomenálneho PSP, ktoré rozšírila o viac výkonu, druhý analóg, dotykový displej a touchpad na zadnej strane, ako aj o podporu 3G pre hranie online.

Predražené pamäťové karty a ceny hier na úrovni tých pre PlayStation 3 a Xbox 360 sa však kruto vypomstili. Konzolu postupne opustili všetci veľkí vývojári a dokonca aj samotné Sony prestalo zásobovať konzolu first-party exkluzivitami. Napriek ambicióznym plánom sa nedočkala napríklad ani vlastného Gran Turismo titulu a hráči si mohli zahrať iba hru z PSP, zakúpiteľnú v Store. Posledná veľká exkluzivita od Sony vyšla na Vitu v roku 2014, jednalo sa o titul Helldivers. Jediným aktuálnym handheldom tak je pomerne nedávno vydaný Nintendo Switch, ktorý minulý mesiac dokonca predajmi v USA prekonal PS4.

PlayStation Vita

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *