Microsoft chce vydávať exkluzivity každý štvrťrok

Xbox Game Pass

Microsoft počas terajšej generácie konzol čelí kritike pre nedostatok exkluzivít, ktorému neprospelo ani zrušenie niektorých ambicióznejších projektov ako Scalebound. Tomu sa chce spoločnosť v budúcej generácii konzol vyhnúť.

Spoločnosť začala v posledných rokoch prinášať veci, ktoré majú zlepšiť postavenie budúceho Xboxu. Okrem cross-platform funkcionality, Game Passu alebo podpory klávesnice a myši sme mohli vidieť, že Microsoft nakupuje štúdia ako zmyslov zbavený.

Je to preto, aby počas budúcej generácie mohol prinášať novú hru každý štvrťrok. Microsoft verí, že tento cieľ mu pomôžu naplniť nielen štúdiá, ktoré spoločnosť nakúpila v minulom roku, ale aj štúdiá, ktoré plánuje kúpiť v budúcnosti. Zároveň si je však vedomý toho, že vývoj hier niečo trvá, preto neráta s okamžitým nástupom plánu. Vydávanie štyroch hier ročne vníma skôr ako ideálny stav, ale prioritou je, aby hry, ktoré sú v príprave, boli kvalitné a ich vývoj nebol unáhlený.

Všetky tieto hry by boli zároveň dostupné v deň vydania cez Xbox Game Pass, ktorý má pre firmu obrovský význam, keďže práve s ním môže expandovať za hranice Xboxu – na PC, Switch či mobily pomocou streamovania cez xCloud. Takto môže získať prístup k až 2 miliardám hráčov na celom svete, ktorí by mohli hrať Xbox hry bez ohľadu na zariadenie. Služba sa má držať troch „C“: robustného cloudu, dobrý obsah (content) a silná komunita (community).

Ďalej tiež chce rozširovať spoluprácu s tretími stranami a indie vývojármi, ktorí môžu pridávať obsah do Game Passu tiež v deň vydania. Radostnou správou pre vývojárov je, že Game Pass im robí reklamu, pomáha zvyšovať predaje týchto hier a zároveň umožňuje, že hráči trávia hraním viac času.

Xbox Game Pass

via ResetEra

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    Boha, MS už toto vraví 4 rok a kurva nič nové z AAA hier neukázali!!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *