Nintendo Switch sa tento rok vraj dočká dvoch verzií, inšpirovaných sériou 3DS

Nintendo Switch

O vydaní možnej výkonnejšej verzie Nintenda Switch sa začalo hovoriť ešte minulý rok, ale vtedy šlo skôr o ojedinelé lastovičky, než hŕbu po sebe idúcich správ. V posledných dňoch je tomu ale inak.

Nintendo Switch by sa podľa zdrojov serveru Eurogamer malo dočkať dvoch nových verzií inšpirovaných rodinou zariadení 3DS. Tie sa od debutu dočkali viacerých revízií. Pribudla napríklad väčšia verzia 3DS XL, časom oba modely nahradila „New“ séria a odľahčené modely 2DS a New 2DS XL.

V prípade Nintendo Switch by malo ísť o dva rôzne modely pre dve rôzne cieľové skupiny. Takzvaný „budgetový“ model by mal byť výhradne prenosný. Keďže tieto konzoly sú obľúbené u maloletých, konzola má byť robustnejšia a tiež bude „deťo-vzdorná“. Z hľadiska ponuky by malo ísť o nástupcu 3DS, pričom konzola príde o niekoľko vychytávok. Hovorí sa napríklad o odstránení vibračnej funkcie HD Rumble.

Nintendo Switch Handheld Only

Ďalšou konzolou má byť tzv. výkonnejší Switch, určený pre náročnejších hráčov. Za konkurenciu pre Xbox One X a PlayStation 4 Pro ho však nemožno pokladať, keďže nebude podporovať 4K. Výkonnostný posun má stačiť na to, aby hry ako Xenoblade Chronicles 2 už nesekali. Pôjde teda skôr o mierne navýšenie frekvencie procesoru, veľkosti operačnej pamäte a výkonu grafickej karty.

New Nintendo 3DS

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *