Sony sa začne viac venovať streamovaniu hier ešte tento rok

PlayStation Now

Vo svete, kde sa streamovacie služby zdajú byť neodmysliteľnou súčasťou zábavy, si svoje miesto napokon nachádza aj Sony.

To podľa slov Jima Ryana (prezidenta PlayStation divízie) plánuje ešte tento rok začať viac pretláčať svoju PlayStation Now službu, čím by hráčom umožnila pristupovať za mesačný poplatok k viac ako 700 hrám z konzol PlayStation 2, PlayStation 3 aj PlayStation 4 (aj keď tých je len zopár) bez nutnosti vlastniť konzolu. Plány s expanziou služby súvisia úzko aj s nedávno oznámenou spoluprácou s Microsoftom.

Spoločnosti už síce potvrdili, že svoje služby PlayStation Network a Xbox Live neplánujú nejak drasticky prepájať, avšak technologický pokrok a spolupráca oboch firiem umožní, aby sme sa dočkali pekných inovácií na oboch frontoch. V prípade Microsoftu by to malo byť naplnenie vízie s špeciálnou cloudovou AI, kým pri Sony by to mal byť rozmach PlayStation Now.

Služba je dnes dostupná v USA, Japonsku, Kanade a niekoľkých európskych krajinách, pričom na jej použitie je treba vlastniť buď PlayStation 4 alebo počítač, na ktorý je možné si nainštalovať klienta služby. Nedávno pridaná podpora DualShock 4 na iOS a ďalšie systémy Applu však môže značiť, že sa onedlho dočkáme aj príchodu služby na mobilné zariadenia.

via WCCFTech

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *