Microsoft uvažuje o vydaní Age of Empires II: Definitive Edition na Xbox

Age of Empires II HD Edition

Age of Empires II: Definitive Edition je jednou z tých hier, ktoré sme mali možnosť vyskúšať na Gamescome, ale okrem chvály vylepšenej grafiky a zoomu k nim ani nemáme čo povedať.

V konečnom dôsledku totiž ide o remaster už existujúcej – a poriadne starej – hry. Lenže, aj keď Age of Empires II už má svoje roky, stále ide o jednu z najlepších stratégií, ktorá kedy vyšla na PC a konzoly. Spomenul som konzoly? Áno, originál totiž vyšiel aj na PS2 a Nintendo DS, a dokonca vyšiel na mobily ako Java hra.

Age of Empires II tak skrátka už má konzolovú minulosť a je škoda, že Microsoft v nej nepokračuje. Ale aj to sa môže zmeniť. Naznačil to kreatívny riaditeľ Adam Isgreen v rozhovore so serverom Twinfinite na Gamescome.

Mojim plánom je vytvoriť najprv najlepšiu real-time stratégiu pre PC. A potom tu je podpora klávesnice a myši na Xbox One, ale mnoho ľudí nemá klávesnicu a myš, ktorú by mohli pripojiť. Takže výzvou, a tým, s čím sa chceme ďalej hrať, je… že ako dokončíme toto, chceme sa pozrieť na možnosti toho, čo môžeme vytvoriť pre konzoly, napríklad navrhnúť celú ovládaciu schému ušitú namieru pre Age of Empires. Momentálne nemáme žiadne ohlásenia ku konzole, ale v budúcnosti sa na to pozrieme.

Adam Isgreen, kreatívny šéf tímu Age of Empires

Age of Empires II: Definitive Edition vychádza 14. novembra/listopadu pre PC. Vyjde cez Steam, Windows Store a Xbox Game Pass. Microsoft tiež naznačil bližšie ohlásenie Age of Empires IV na festivale X019.

Age of Empires II Lithuanians Screenshot
Age of Empires II: Definitive Edition pobeží v 4K. Viď screenshot v plnej kvalite

via Twinfinite

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. StriderCZ píše:

    Já ji tedy budu hrát na PC, ale kdo ví…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *