Vývojár NHL 20 naznačil, že PS5 aj Xbox Scarlett budú vyžadovať online pripojenie

Project Scarlett

Always online. To sú presne tie slová, ktoré spôsobili, že sa Microsoft v roku 2013 pri predstavení Xbox One strelil do nohy. No vlastne, vtedajší šéf Don Mattrick na margo povinného internetového pripojenia povedal, že ak chcete hrať offline, máte si kúpiť starý Xbox 360.

Spôsob, akým Microsoft vtedy prezentoval „pripojenú“ budúcnosť, nebol zrovna najlepší. Zdá sa však, že mal Microsoft pravdu. Len prišla priskoro. Dnes sa však veci majú tak, že najhranejšou hrou je Fortnite (online), hry sú prístupnejšie vďaka online predplatnému Xbox Game Pass, niektoré hry si bez internetu nezahráme (Tom Clancy’s The Division, Destiny, Need for Speed,…) a napokon, niektoré pri vydaní potrebujú obrovský patch, ktorý prepisuje celú hru.

Internetové pripojenie je skrátka vec, bez ktorej si už poriadne nevieme predstaviť ani dnešné konzoly a inak tomu nebude ani pri budúcich. Ba čo viac, vývojár NHL 20 sa v livestreame vyjadril, že internet bude povinný. Vyjadril sa tak William Ho, ktorý sa zmienil o viacerých schopnostiach budúcich konzol:

Vo vzduchu je toho teraz strašne veľa a my sa len teraz na to začíname pozerať. Máme nejaké nápady, viete, o veciach, o ktorých som vravel skôr: že ako docielime, aby hráči mohli hrať všade, kde len chcú? Myslím, že toto sú veci, ktoré stelesňujú budúce konzoly: viac výkonu, viac úložiska, neustále online pripojenie, neskutočne krátke načítavacie časy, takže uvidíme.

William Ho

via PSU.com

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *