Microsoft oznámil príslušenstvo pre Project xCloud

Aby ste mohli hrať hry cez Project xCloud, musíte mať ku svojmu telefónu pripojený bezdrôtový ovládač Xbox Wireless Controller. Zároveň by sa hodilo mať nejaký držiak, aby bolo ovládanie pohodlné.

Doteraz mali hráči k dispozícii len neoficiálne doplnky, ale to sa čoskoro zmení, pretože Microsoft oznámil prvé oficiálne príslušenstvo pre mobilné hranie a Project xCloud. Ide o rozšírenie ekosystému Designed for Xbox, ktorý sa tým pádom rozšíri z PC a konzol aj na mobily, ktoré budú do budúcna tvoriť významnejšiu časť Xbox platformy aj vďaka cloudu.

A čo to vlastne znamená? Že Microsoft uzavrel partnerstvo s firmami ako HORI, Razer, PowerA, 8bitDo alebo Gamevice, aby tieto firmy vyvíjali mobilné doplnky, ako sú napríklad držiaky alebo hotové mobilné ovládače, napríklad podobné Joy-Conom na Nintende Switch. Prvým oficiálne oznámeným produktom je MOGA Mobile Gaming Clip for Xbox Wireless Controllers, vyvinutý v spolupráci s dizajnérskym tímom Xbox. Držiak bol navrhnutý tak, aby bol čo najlepšie polohovateľný. Za týmto účelom má dva pohyblivé body a podporuje telefóny so šírkou do 79mm. Tento držiak bude dostupný od novembra/listopadu za 15 dolárov.

Microsoft chce ďalej zabezpečiť čo najširšiu kompatibilitu svojich ovládačov, vďaka čomu si môžete Xbox Wireless Controller pripojiť nielen ku konzolám Xbox a PC s Windows 10, ale aj k Androidom a po novom aj k iZariadeniam so systémom iOS 13, iPadOS 13 alebo tvOS 13. Plus je potvrdená podpora všetkých Xbox One ovládačov na budúcej konzole, Project Scarlett.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *