Britský Gameloft zatvára svoje brány

Brat od inej matky, tak by sa dal popísať Gameloft, spoločnosť, ktorú založil jeden z bratov Guillemotovcov. Ten druhý založil Ubisoft.

Nie je preto prekvapením, že mnohé hry od Ubisoftu, ako Prince of Persia, Splinter Cell či Settlers sa dočkali mobilného prevedenia práve od Gameloftu. Ten mal navyše aj mnohé vlastné značky, vrátane sérií Asphalt, Gangstar alebo Modern Combat. Samotného vydavateľa však vlastní Vivendi, ktoré si jeden čas brúsilo zuby aj na Ubisoft, nakoniec ho však po protestoch Ubisoftu a výzvam za zachovanie nezávislosti nekúpil.

A ako sa darí Gameloftu? Nevyzerá to, že veľmi dobre. Napriek tomu, že ide o popredného vydavateľa hier pre mobily (niektoré s podporou Xbox Live) a po novom aj pre Nintendo Switch, spoločnosť v priebehu uplynulých mesiacov prepúšťala ľudí v Brisbane a Manile, a len pred pár minútami potvrdila zatvorenie britskej pobočky. Tá mala mať na starosti predovšetkým PR a marketingové záležitosti, zatiaľ čo vývojári sa sústredili práve v Brisbane a Manile. Zatvorenie britskej pobočky si vyžiadalo 7 pracovných pozícií.

V iných častiach sveta, menovite v Brisbane, Gameloft prepustil 15 ľudí, pričom zvyšok tamojšieho štúdia bude mať na starosti Ballistic Baseball a niekoľko neohlásených projektov.

Gameloft ako vydavateľ je tiež jedným z partnerov Microsoftu, ktorí sa pridali k iniciatíve Xbox Live na smartfónoch. Spoločnosť oznámila tri hry, ktoré budú mať v sebe integrovanú podporu Xbox Live.

via Gamesindustry.biz

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *