Xbox Game Pass uvidíme aj na Xbox Series X

Xbox Game Pass Discover

Vyznie to možno kriticky, ale Microsoft je firma, ktorá sem-tam niečo uvedie na trh za účelom experimentu. Svoje by o tom vedeli povedať predplatitelia služby Office 365, kde Microsoft v posledných rokoch testoval rôzne aplikácie, len aby ich neskôr vypol. Bude k takýmto experimentom patriť aj Xbox Game Pass? Určite nie.

Že by bol Game Pass len jednorázovou záležitosťou pre terajšiu generáciu Xboxu, poprel samotný marketingový šéf herných služieb, Ben Decker. V rozhovore pre Washington Post prehlásil, že z Game Passu majú prospech malé aj veľké štúdiá. Nejedná sa teda o službu, ktorá by bola spustená len experimentálne, je to služba, s ktorou môžu užívatelia Xboxu počítať aj na budúcich zariadeniach spoločnosti.

V rozhovore tiež prezradil, že hráči, ktorí si predplatia Game Pass, hrajú v priemere o 40% viac hier a o 30% viac žánrov, než obvykle. Napomáha tomu aj katalóg hier, ktorý sa neustále mení a rastie. V prípade Minecraftu sa hráčska základňa zvýšila o 20% po tom, ako Microsoft pridal hru do Game Passu.

Prospech majú aj vývojári. Hlavne u menších hier sa stáva, že ich hráčska základňa vzrastie vďaka Game Passu až o 30-násobok, než keby sa spoliehali len na Microsoft Store. Šéf marketingu odhalil aj to že u predplatiteľov je až 7-krát vyššia šanca, že začnú hry streamovať.

via The Washington Post

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. 7. januára 2020

    […] Read More […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *