Xbox odštartuje Tokyo Game Show 2020

Xbox Logo 2020

Známy leaker Klobrille zverejnil na svojom Twitteri správu, podľa ktorej nás v druhej polovici mesiaca čaká špeciálna Xbox konferencia – Xbox Tokyo Game Show Showcase.

Pôjde o úplne prvú zo zbierky konferencií, ktoré sa budú konať v Japonsku a ktoré budú orientované na ohlasovanie titulov. Ide o zaujímavý krok, keďže Japonsko je krajinou, v ktorej Xbox One absolútne pohorel a jeho predaje sa radia k najnižším, aké kedy Xbox v krajine mal. Dôvodom je najmä, že počas tejto generácie Microsoft zanevrel na tamojší trh, priamo založený na lokálnej produkcii, a orientoval sa na zvyšok sveta. Ambicióznu exkluzivitu Scalebound navyše zrušil, čo sa tiež odrazilo na popularite platformy v krajine.

Všetko sa zmenilo až koncom minulého roka, keď Microsoft oznámil príchod viacerých sérií vrátane Yakuza, Kingdom Hearts alebo Final Fantasy na Xbox One a ráta sa, že toto partnerstvo bude pretrvávať aj v novej generácii konzol. Navyše už teraz vieme o dvoch hrách, na ktoré Microsoft vlastní marketingové práva – Scarlet Nexus od Bandai Namco a Yakuza: Like a Dragon. Táto hra vychádza dokonca ako časová exkluzivita na Xbox, a navyše bude podporovať Smart Delivery, takže hráči si budú môcť kúpiť hru raz a zahrajú si ju na ktorejkoľvek z Xbox konzol vo verzii určenej pre danú platformu.

Toto bude možno napokon event, na ktorom sa dozvieme finálnu cenu konzoly Xbox Series X, o ktorej sa špekuluje, že sa bude pohybovať medzi 399 až 499€.

Okrem nej však Microsoft plánuje uviesť na trh aj lacnejšiu verziu Xbox Series S, ktorá bude čisto digitálna a bude sa teda opierať len o hry z Xbox Store a členstva Xbox Game Pass. Táto konzola má byť až o polovicu lacnejšia, pričom bude mať prakticky rovnaký procesor a SSD ako Series X. Rozdiel má byť vo veľkosti RAM a výkone grafickej karty. Tieto dve súčasti budú slabšie, postačia však na to, aby hry, ktoré majú pobežať v 4K rozlíšení na Series X, bežali vo Full HD alebo 1440p.

Zmienky o tejto konzole sa objavili už minulý mesiac na uniknutom ovládači Xbox Wireless Controller vo farbe Robot White. Priamo na krabici sa uvádzala podpora Xbox One, Windows PC, iOS, Android a Xbox Series X|S. Teraz sa objavili opäť, na kupóne k členstvu Xbox Game Pass Ultimate na 14 dní. Fotografia sa objavila na Reddite.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Kido píše:

    Eště bych dodal, že marketingové práva vlastněj i na Elden Ring pokud se nemýlim

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *