Flight Simulator je vďaka novému updatu na PC až o polovicu menší

Microsoft Flight Simulator

Keď minulý rok vyšiel nový Microsoft Flight Simulator, hráči si museli prichystať veľa voľného miesta. Naozaj. Hra sa totiž ihneď zaradila medzi velikánov typu Call of Duty a hneď po inštalácii zaberala vyše 170GB.

No kým v prípade Call of Duty sú obrovské veľkosti spôsobené jednoducho tým, ako zle je pripravený engine na rok 2021, kým v prípade Flight Simulatoru ide… no, jednoducho o planétu Zem a niekoľko vysokokvalitných modelov letísk a lietadiel k tomu.

Napriek tomu však hra zaberala veľmi veľa miesta, obzvlášť ak vezmeme do úvahy, že na hranie na najvyšších nastaveniach už vyžadovala SSD. Tie sú tiež súčasťou nových Xbox Series X|S, na ktoré má Flight Simulator namierené už toto leto. A možno práve preto sa hra už teraz dočkala na PC obrovskej optimalizačnej aktualizácie. Tá však nezväčšuje, ale naopak zmenšuje objem dát, ktoré simulátor zaberá na úložisku.

Po novom tak namiesto vyše 170GB zaberá len 83GB. Vývojári vravia, že táto redukcia si vyžadovala zásah do spôsobu, akým prebieha úvodná inštalácia hry. Okrem toho sa v aktualizácii objavujú aj rôzne vylepšenia počasia, navigácie, lietadiel a opravy chýb. A je to len krátko po tom, ako hra dostala rozsiahly update so zameraním na Francúzsko a tri štáty Beneluxu (Belgicko, Holandsko, Luxembursko).

via Asobo Studio

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. moon píše:

    Ako sorry, ale mne po instalacii stahuje 80gb update rychlostou, ze by to nestiahol ani za tyzden (mam optiku, uz som ladil nastavenie siete podla roznych blogov na internete). Takze kym si toto neopravia, kaslem na to 🙁

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *