Minecraft (ne)nahradí Minecraft pre Xbox One

Minecraft

Microsoft priblížil ďalšie detaily okolo novej Play Anywhere + Cross-platform multiplayer verzie Minecraftu na Xbox One. Ukazuje sa, že kvôli tomuto vydá Microsoft úplne novú verziu hry pre Xbox One, ktorá sa bude predávať od 7.11.2017 aj v krabicovej podobe.

Tento vynovený Minecraft bude odlišný od doterajšej Xboxovej verzie a preto bude mať 1) vlastné achievementy 2) bude sa predávať zvlášť. Práve ten druhý bod je treba poriadne vysvetliť.

Nový Minecraft (Better Together) bude dostupný zadarmo pre hráčov, ktorí si kúpili Minecraft: Xbox One Edition cez Store. Hráči, ktorí si kúpili Minecraft: Xbox One Edition v diskovej podobe, to majú trochu ťažšie. Na to, aby ste dostali novú verziu, bolo treba hrať aspoň 5 hodín v uplynulých 12 mesiacoch. Takto si odomknete bezplatný upgrade pre krabicovú edíciu hry. Dostanete ju však až po vydaní a to je naplánované niekedy na jeseň/podzim. Prípadne si môžete dohrať tých 5 hodín už teraz a stále budete mať nárok na bezplatný upgrade.

Zároveň s vydaním nového Minecraftu sa ukončí predaj a podpora klasickej Xbox One edície hry. Znamená to, že už nebude dostávať updaty a možno bude ťažšie nájsť parťáka na multiplayer. Na druhú stranu, otvárajú sa dvere do väčšieho sveta, ktorý je prepojený s Xbox One, Nintendo Switch, Windows 10, VR a mobilnými verziami hry. Klasická edícia tiež

Našťastie, staré savy a DLC sa presunú do novej verzie. Dokonca, staré mapy budú updatované na novú verziu, ktorá má nekonečné mapy. Teda keď dorazíte k okraju svojej doterajšej mapy, začne sa tam generovať ďalšia mapa.

Minecraft Xbox One 2017 Cover

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *