Nie, Microsoft nekončí s Xboxom: „Bolo by to čudné, keď sme práve ukázali dve konzoly“

Xbox One

Zrejme v súvislosti s programom Xbox Play Anywhere, v rámci ktorého môžu hráči na Xboxe získať svoje hry zadarmo aj na PC s Windows 10, sa objavila špekulácia, že Microsoft pomaly ale isto končí s konzolami. Lenže Phil Spencer nás uistil, že to tak nie je, a nemáme sa čoho obávať.

„Bolo by to zvláštne, keď sme len teraz ohlásili dve konzoly,“ reagoval na Twitteri na otázku fanúšika. Microsoft tak jednoznačne zamietol špekulácie o „konci Xboxu“ pod stôl, hoci sa niekomu môže zdať, že aktuálne dianie vo svete Xboxu k tomu napreduje. V skutočnosti je ale treba si riadne uvedomiť, ako funguje program Xbox Play Anywhere a až potom treba tvoriť uzávery. Microsoft totiž tieto hry ponúka len ak si ich kúpite v digitálnej podobe cez Xbox Store a teda jeho hry ostávajú naďalej konzolovými exkluzivitami s pridaným bonusom v podobe PC verzie zadarmo. Tá je navyše obohatená o zdieľanie achievementov a savov, takže ak si ju stiahnete na počítač (ktorý máte napríklad mimo domova), tak môžete pokračovať tam, kde ste na svojom Xboxe skončili.

via GamingBolt.com

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *