AMD opäť teasuje Project Scorpio, tentoraz pri grafikách Vega

AMD Radeon Gaming Evolved

Veľtrh CES sa tento rok zameral na niekoľko zaujímavých noviniek, no medzi prezentérmi nechýbalo ani AMD. Spoločnosť tu prezentovala svoje nové grafické čipy Vega. Pritom však nezabudla ani na Project Scorpio.

AMD tak teasuje Project Scorpio už druhýkrát. Prvýkrát ho spomenula pri predstavovaní procesorov Ryzen. Z toho by sa dalo usúdiť, že nová konzola skutočne ponúkne výkonný hardvér poháňaný procesorom AMD Ryzen a grafikou Vega s výkonom 6 teraflopov. AMD pritom už skôr potvrdilo, že vyvíja železo pre Scorpio, ale ešte nevysvetlilo, prečo ho prezentuje. Vždy je to ale rovnaký teaser. Či to bolo predstavenie procesorov alebo grafík, vždy tam bol slide so slovami Xbox Project Scorpio – 4K Gaming and VR.

Vlastne tak aj AMD potvrdzuje ambície novej konzoly a jej schopnosť poháňať vysokokvalitné VR. Navyše to vyzerá, že konzola bude vďaka rozhraniu Windows Holographic podporovať širokú škálu headsetov od rôznych výrobcov. Všetky bude spájať jednotné rozhranie, líšiť sa budú len vlastnosťami ako je prítomnosť kamier pre snímanie priestoru, design a rozlíšenie. Plus možno bezdrôtovosť. A možno kvôli tomu vyjde aj tretí Kinect, ktorý bude slúžiť nielen pre pohybové hry, ale aj pre snímanie priestoru kvôli lacnejším a osekanejším VR headsetom.

Project Scorpio

via ValueWalk.com

 

 

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *