Windows Phone definitívne skončil

Windows Phone

Každému je viac než jasné, že akékoľvek snahy Microsoftu o ovládnutie mobilného trhu skončili zlyhaním. Inak tomu nie je ani pri Windows Phone, respektíve Windows 10 Mobile.

Platforma to mala ťažké od samotného začiatku. Hoci sa pýšila perfektnou optimalizáciou a výdržou batérie (HTC One M8 vydržal dvakrát dlhšie!), chýbal tomu nejaký punc. Chýbal tomu dôvod, prečo prejsť na Windows Phone. A najhoršie na tom je, že chýbali aplikácie. Microsoft skrátka nedokázal presvedčiť dostatok vývojárov na to, aby vyvíjali aplikácie pre Windows Phone a platforma, ktorá raz mohla skutočne ohroziť iPhone, upadla do zabudnutia. Dnes tento systém používa málokto, jedného používateľa mám aj vo svojej rodine – a nie som to ja.

Lumia 950 Quantum Break

Microsoft sa začal čoraz viac sústrediť na prinášanie softvéru na Android a iOS a ako partnera si vybral Samsung. Jeho smartfóny ponúkajú od prvého zapnutia užitočné aplikácie ako OneDrive, Skype a sadu Office. Na domácej pôde Microsoftu však spoločnosť ukončila investície do hardvéru, tržby za minulý štvrťrok klesli na smiešnych 5 miliónov a Redstone Update 3 vyzerá byť dokonca poslednou veľkou aktualizáciou pre Windows 10 Mobile. Update sa pritom dostane len na 13 zariadení, medzi ktorými sa nájde HP Elite x3, Lumia 550, Lumia 640 (XL) a Lumia 950 (XL).

No a v tlačovej správe, ktorú Microsoft čerstvo vydal pri onom oznámení finančných výsledkov, kompletne vynechala zmienky o Windows Phone / Windows Mobile.

Surface Phone

via Živé

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *