Dnešné hry sú dôvodom, prečo budúci Xbox bude spätne kompatibilný s Xbox One

Xbox Logo
Phil Spencer počas E3 2018 vcelku otvorene prehlásil, že Microsoft už teraz pracuje na novej generácii konzol. Vzhľadom k tomu, ako fungovali konzolové generácie doteraz, je to vcelku prekvapivé a ohlásenie nového Xboxu tak skoro by mohlo napáchať viac škody ako dobra. Ale nie v prípade Xboxu.

Phil Spencer neskôr v rozhovore pre Eurogamer vysvetlil, prečo ohlásil konzolu tak skoro. V prvom rade to povedal preto, aby hráčov uistil, že po Xbox One X sa skutočne chystá nová konzola. Nutno pritom povedať, že podľa našich zdrojov Microsoft ešte pred rokom nerátal s ďalšou konzolou, ak One X zlyhá. Naopak, ukázalo sa, že o X je záujem a aj keď je konzola ešte stále celkom drahá, je tu a môžeme povedať: žije!

Ďalším dôvodom podľa Spencera je, že mnoho ľudí si predstavuje Xbox ako niečo, čo pripojíte k televízoru. Navyše je to najvýkonnejšia konzola súčasnosti a umožňuje hrať skvelé hry na TV. To je vec, ktorú chce Microsoft zachovať. Nechce, aby to boli len slová, ale aby to boli činy. „Za posledné dva roky sme vydali S, ktoré milujem, a X – povedali sme, čo chceme dosiahnuť a milujem ten fakt, že sa nám to podarilo.“

„Čo ostatní zrejme nechcú povedať, je, že môže byť ďalšia konzola, hoci všetci vieme, že bude, pretože potrebujú, aby si ľudia kupovali tú konzolu, ktorá je na trhu teraz. Keď si ľudia kúpia Xbox, kupujú si ekosystém a stanú sa fanúšikmi. Mnoho súčasných Xbox fanúšikov začalo pri pôvodnej konzole, prežilo s nami 360 a teraz sú tu s nami na Xbox One. Verím ich dôvere voči našim zariadeniam a službám počas celej tej cesty, ktorú s nimi prechádzame. Takže, budem s nimi otvorený,“ povedal Spencer.

Ďalším dôvodom je ale to, že dnes síce nechce oznámiť detaily k novej konzole, ale dôležitú rolu bude zohrávať spätná kompatibilita. Povedal, že Microsoft má veľmi skvelú reputáciu po stránke zachovania možnosti hrať predtým kúpené hry. Navyše, mnohé dnešné veľké hry sú hrané množstvom ľudí a tieto hry tu budú aj po vydaní nového hardvéru. Rozhodne netreba kvôli novej konzole počítať s druhými dielmi, príkladom toho je Minecraft. Keď vyšiel Xbox One, nevyšiel Minecraft 2. Vyšla síce separátna edícia, presne ako na všetky ostatné platformy v tom čase, ale dnes je Minecraft zjednotený. Je kompatibilný naprieč tromi Xboxami One, Nintendom Switch, PC, mobilmi aj VR.

Aj vďaka dnešným hrám, ako je PUBG alebo Fortnite, nehovoriac potom o ďalších populárnych tituloch ako Warframe či Call of Duty, je zachovanie spätnej kompatibility pre Microsoft mimoriadne dôležité.

Minecraft UWP Scorpio

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Jogurtik píše:

    Paráda! Dříve jsem jednou tady zmínil. Budoucí next-gen Xbox bude kompatibilní předchozí konzoli Xbox One, Xbox 360 a Xbox Classic.

  2. StriderCZ píše:

    Skvělá zpráva. Všimki jste si jak málo bylo na E3 informací o PS 5?

    • Jaromír Miko píše:

      Tak Sony v podstate skôr povedalo, že sa blíži koniec PS4 a že okolo roku 2021 by sa mohli predaje hardvéru opäť zvýšiť. Sme každopádne zvedaví na to, ako sa situácia vyvinie u oboch táborov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *