Aký je HITMAN 2: Sniper Assassin? (Preview)

Hitman 2 Sniper Assassin
Agent 47 sa po vyše ročnej pauze vracia na obrazovky v úplne novom pokračovaní HITMAN 2. S ním sa však nevráti iba obľúbená „47“, ale poprvýkrát v 18-ročnej histórii značky si zahráme aj za iných agentov ICA.

Títo dvaja agenti sú však dostupní len v co-op multiplayeri, ktorý je súčasťou režimu Sniper Assassin. A práve dnes si dáme menšiu ochutnávku.

Hráči, ktorí si predobjednali HITMAN 2, totiž majú k dispozícii už teraz standalone demo režimu, v ktorom si zahráme jednu z prvých misií – The Last Yardbird. V ňom sa hráči usadia s ostreľovačkou na útes, nachádzajúci sa len niekoľko stoviek metrov od nóblesnej vily v Rakúskych horách. Vilu vlastní člen gangu The Yardbirds, ktorý sa preslávil rôznymi lúpežami po celom svete a práve dnes tam má dôjsť ku svatbe! Odohráva sa niekoľko rokov po rozpustení gangu a po záhadnej smrti jedného člena na súkromnej jachte. A to ešte netušia, že tu dôjde k ďalším úmrtiam.

Na výber je opäť medzi 4K režimom a režimom odomknutého frameratu

Na muške sú tak traja pozostalí členovia gangu a ich bodyguardi, ktorých sa majú hráči zbaviť čo najrafinovanejším spôsobom. Na to môžu hráči použiť samozrejme len svoju sniperku a niektoré z troch druhov nábojov, ktoré sú k dispozícii – klasické, tlakové a také, s ktorými prerazíte stenu. Taktika je veľmi dôležitá, pretože ak niekto uvidí ktorúkoľvek z mŕtvol (dokopy máte zabiť asi 16 ľudí), tak sa spustí poplach a začína boj o čas.

Od vašej taktiky sa bude samozrejme odvíjať výsledné bodovanie. Opäť teda ide o príjemnú minihru navrch existujúcich režimov Elusive Target a Escalation kontraktov, respektíve užívateľmi vytvorených kontraktov. Rozdiel je však v tom, že v Sniper Assassin zažijeme viac sviežosti práve vďaka novým mapám, ktoré boli vytvorené špeciálne pre tento mód. Otrepanosť mapy a repetitívnosť hry by sa tak mohla v jej finálnej podobe znížiť. Nechýbajú ani globálne tabuľky s možnosťou porovnania svojho skóre so súpermi z celého sveta a to ako v Solo hre, tak o Co-op hre.

HITMAN 2 Sniper Assassin

HITMAN však nie je o výslednom skóre, ale predovšetkým o zábave a výzvach, ktoré na vás čakajú. Podobne ako v klasických misiách, aj tu bude na agentov čakať hromada príležitostí, ako sa stať majstrom a vyskillovať sa až tak, že sa dostanete do popredných priečok. Konkrétne v misii, ktorú sme mali možnosť hrať už teraz, je 13 spôsobov asasinácií a 14 fíčuriek, s ktorých pomocou môžete dosiahnuť najvyšší Mastery Level – 20. Ako si tak k nemu razíte cestu, sa vám odomykajú vylepšenia sniperiek, bodovania alebo nové druhy nábojov, a to ako pre 47, tak pre dvoch co-op agentov: Knight a Stone-a. Každý má svoju vlastnú zbraň a tým pádom aj vlastné levelovanie, hoci úlohy ostávajú nezmenené.

HITMAN 2 Sniper Assassin

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. 28. novembra 2018

    […] ODPORÚČAME: Aký je HITMAN 2: Sniper Assassin? (Preview) […]

  2. 8. júna 2019

    […] Že to však CI Games myslia so zmenšenou škálou svojich projektov vážne, dosvedčuje oznámenie chystanej sniperskej akcie Sniper: Ghost Warrior Contracts. Tá totiž z prvého traileru vyzerá, že upúšťa od otvorených svetov a prestupuje na model, ktorý sme videli napríklad v mobilnom Hitman: Sniper Challenge alebo ako bonusový režim v Hitman 2. […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *