Microsoft nechá svojim štúdiám voľnú ruku pri vývoji hier

Microsoft Studios
Pri tom, ako Microsoft tento rok vydal dve multiplayerovo orientované exkluzivity a chystá tretiu, sa po oznámení kúpy piatich štúdií právom objavili názory, či tieto štúdiá budú musieť robiť multiplayerovky.

Štúdiá ako Ninja Theory alebo Compulsion Games totiž stoja za singleplayerovkami a tak by potenciálne chystané prvé online hry mohli skončiť fiaskom. Spoločnosť však fanúšikov uistila, že nebude diktovať štúdiám, čo majú robiť. Prehlásil to šéf Microsoft Studios, Matt Booty: „Nechceme mať žiaden zošiť s informáciami o tom, že potrebujeme plošinovku, detskú hru, tri strieľačky a dve závodné hry.“

Booty zastáva názor, že dobrý obsah získate od ľudí vtedy, keď ich budete podporovať v tom, čo chcú robiť. Príkladom toho je napríklad Mojang, ktorý stojí za hrami Cobalt a Minecraft. Zatiaľ čo Cobalt je dostupný exkluzívne len pre Xbox a PC, Minecraft nájdeme na každej platforme a teda Microsoft uňho netlačí na exkluzivitu. Čo je však prípadom tejto fenomenálnej značky. Dá sa čakať, že budúce hry od piatich získaných štúdií budú konzolovo exkluzívne pre Xbox.

Dá sa pritom čakať, že prvá novinka bude pochádzať z dielne Ninja Theory, ktoré si zaregistrovalo ochrannú známku Bleeding Edge.

Hellblade Senua's Sacrifice Enhanced Visuals Mode

via GamesIndustry

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *