Unikli detaily o pripravovanej RPG Harry Potter: Magic Awakened

Harry Potter RPG
Hneď ráno sa na internete objavili zábery z niečoho, čo podľa všetkého vyzerá ako nová Harry Potter hra z dielne Warner Bros. Hra z uniknutých záberov vyzerala ohromne v porovnaní s predošlými titulmi a tak bolo okamžite jasné, že sa jedná o nový projekt a nie o zábery z éry Xboxu 360.

Súčasne s nimi sa na internete objavila aj domnienka, že na titule pracuje štúdio Rocksteady, ktoré robí hry pre Warner Bros. Toto spojenie však nemuselo ešte ničomu nasvedčovať, hoci je pravda, že o chystanom projekte od tvorcov série Batman: Arkham nevieme prakticky nič. Malo by sa však jednať zrejme o titul DC Comics, Justice League. Na novom Potterovi teda nerobí ono, ale podľa zdrojov bízkych serveru Eurogamer na ňom robí americké štúdio Avalanche Software, ktoré už skôr vyvíjalo hry pre Disney (pozn. nejedná sa o tvorcov Just Cause, švédske Avalanche Studios).

Pripravovaný projekt, ktorého zábery sa objavili na internete – a Warner Bros tieto klipy zmazal na základe copyrightu – sa má odohrávať z pohľadu piataka v 19. storočí, ktorý nastúpil na Rokfort s oneskorením. Napriek tomuto dobovému rozdielu by hra mala niesť meno Harry Potter: Magic Awakened alebo Harry Potter: Magic Forever. Názov ešte nie je konečný a padlo aj niekoľko ďalších návrhov, takže uvidíme, ktorý nakoniec Warner použije. Štúdio by však malo pripravovať aj niekoľko ďalších HP hier. Tvrdí to pre zmenu redaktor BBC, Lizo Mzimba, s odvolaním na svoje zdroje.

Ako môžeme vidieť na uniknutom videu vyššie, hráči si budú môcť customizovať svoju postavu, čarovať (podľa UI asi aj nastavovať, aké kúzla chcú mať k dispozícii) a bojovať proti čiernej mágii a goblinom. Na výber bude z 8 classov a hráči môžu byť dobrí, ale aj zlí. Vidíme tiež kvalitnú deštrukciu, ktorá nie je prakticky vôbec videná na Xboxe 360. K ohláseniu hry by aj vďaka úniku mohlo dôjsť už v blízkej budúcnosti, ale podľa zdrojov blízkych Eurogameru by sa mala hra objaviť na trhu až najskôr o rok.

via Eurogamer

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *