Ubisoft pokladá Project Scarlett a nový PlayStation za veľký posun

Ubisoft

Ubisoft je ďalším zo štúdií, ktoré sa vyjadrilo k novým konzolám. Teraz však už o niečo oficiálnejšie, keďže máme prehľad aspoň o základných inováciách, ktoré ponúknu.

Asi najväčšou novinkou budúcich konzol je pridanie SSD, s ktorým sa výrazne zrýchli načítavanie hier. Už skôr to prezentovalo Sony na hre Marvel’s Spider-Man. Kým na PS4 Pro sa táto hra načítala za približne 13 sekúnd, na novej konzole to bolo iba 0,8 sekundy. Sony priznalo, že využíva SSD novej generácie, ktoré podľa tvrdení využíva aj Microsoft pri svojej novej konzole Project Scarlett. A radosť má z toho aj Ubisoft.

V rozhovore pre The Telegraph sa vyjadril výkonný šéf Ubisoft EMEA, Alain Corre, ktorý sa neteší len na SSD, ale aj na mnohé ďalšie aspekty:

Vývojári chcú prekvapovať po celý čas, chcú inovovať, a technológie nám umožňujú vstupovať do neznámych teritórií a prinášať niečo čerstvé. Ako napríklad vo Watch Dogs. Vďaka AI, ktorú vytvárajú, môžeme priniesť úplne nový gameplay. A pokiaľ výrobcovia budú ďalej inovovať a posúvať hranice technológií, budeme môcť tvoriť lepšie hry, získavať viac fanúšikov a tento trh bude rásť.

Myslím si, že sociálny aspekt hry je čoraz dôležitejší. Nové technológie dajú fanúšikom možnosť, ako medzi sebou vymieňať dáta. K tomu je tu veľa nových prvkov, ktoré vylepšujú kvalitu hrania. Microsoft hovoril o SSD a fakte, že chcú znížiť načítavacie časy. Je to veľmi dôležitá téma a je to revolúcia. Po grafickej stránke sa neustále posúvame ďalej, pretože uvidíme rozdiel medzi 4K a 8K. Sú tu veci, ktoré chcú schvaľovať, aby tieto mašiny boli super-sexy a fanúšikovia sa na ne tešili.

Alain Corre, výkonný šéf Ubisoft EMEA

via The Telegraph

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *