Kinect spôsobuje problémy s funkčnosťou Fortnitu

Kinect

Napriek nešťastnému osudu je Kinect naďalej legendárnym príslušenstvom, ktoré nám poskytlo desiatky hodín zábavy na Xbox 360 aj Xbox One. No ak sa chcete posunúť ďalej, musíte sa s ním rozlúčiť.

Teda platí to v prípade, že závislačíte hráte Fortnite. Iba krátko po tom, ako Epic spustil 10. sezónu Fortnite („X“), začali viacerí hráči na Xboxe hlásiť problémy so stabilitou hry. Epic Games sa na problém pozreli hlbšie a zistili, že problém sa týka hráčov, ktorí majú ku konzole pripojený Kinect.

Odporúčajú preto Kinect odpojiť, ak chcete hrať Fortnite. Epic Games však pracujú aj na skutočnom riešení problému v podobe patchu, ale teraz je odpojenie senzoru jediným funkčným riešením, ako zlepšiť stabilitu hry.

Je to však zvláštne, pretože Microsoft v posledných rokoch robil všetko preto, aby sa na Kinect zabudlo. Kinect mal pôvodne vyhradených 10% výkonu GPU, ale Microsoft už pred 5 rokmi sprístupnil tento výkon vývojárom a prestal ich obmedzovať senzorom. Senzor sa prestal vyrábať v roku 2017 a krátko po ňom skončila aj výroba adaptéru pre Xbox One S, Xbox One X a počítače s Windows 10.

Kinect Adapter
Ani senzor, ani adaptér sa už nevyrábajú

via The Verge

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. TimeSplitter píše:

    Kinect je pravy hrdina a pobral vic rozumu, nez hraci Fortnitu, pozna s**cku a radsi ji vypne. :))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *