Microsoft oficiálne ohlásil Xbox Series X!

Napriek tomu, že sme ohlásenie nového Xboxu čakali až na E3 2020 alebo na jar budúceho roka, po vzore Xbox One X, spoločnosť ho napokon oznámila už teraz. Xbox Series X.

Najväčším prekvapením je, že spoločnosť rovvno ukázala dizajn novej koznoly, ktorá vyzerá prakticky ako menšie herné PC. Je to totiž „bedňa“, na spodku ktorej nájdeme diskovú mechaniku a podľa renderu vyzerá, že má malé rozmery, možno na úrovni niekdajšieho kruhového Mac Pro z roku 2013.

Microsoft vraví, že Xbox Series X bude ich najrýchlejšou a najvýkonnejšou konzolou v histórii a stanoví nový štandard pre výkon, rýchlosť a kompatibilitu. Prináša spätnú kompatibilitu so všetkými tromi predošlými generáciami Xboxu, ponúka štyrikrát viac výkonu ako Xbox One X, bude čo najtichší a energeticky najšetrnejší a podporuje horizontálne aj vertikálne uloženie.

Názov, veľmi netradičný, má reprezentovať hlbokú históriu Microsoftu v hraní a tiež má reprezentovať odhodlanie venovať sa hernému priemyslu. do budúcnosti. A že konzola má byť určená na hranie. Spoločnosť tiež oznámila nový redesignovaný Xbox Wireless Controller. Má mierne upravený tvar a rozmery, aby bol pohodlnejší pre ešte väčšie množstvo ľudí, a tiež disponuje Share tlačidlom a pokročilým D-Padom z Xbox Elite Series 2 ovládaču. Zároveň platí, že ovládač je plne kompatibilný s Windows 10 aj Xbox One.

Konzola ponúka 4K 60fps ako štandard, s možnosťou dosiahnutia 120fps alebo 8K. Tiež podporuje VRR (FreeSync). Disponuje customizovaným procesorom Zen 2 a grafickou kartou RDNA od AMD s podporou hardvérového ray tracingu. Novinkou je patentovaná technológia Variable Rate Shading (VRS), ktorá umožňuje vývojárom eliminovať loadingy s využitím SSD novej generácie. Prítomný je tiež Auto Low Latency Mode, čím sa minimalizuje odozva, ako aj Dynamic Latency Input, aby bol Xbox Series X najresponzívnejšou konzolou na svete. Navrhnutý bol tiež tak, aby využil unikátne cloudové funkcie integrované do hardvéru aj softvéru, aby ste mohli hrať doma aj na cestách.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. 14. decembra 2019

    […] využil The Game Awards na to, aby nečakane oznámil svoju novú generáciu konzol Xbox Series X a spolu s ňou ukázal aj novú singleplayerovú exkluzivitu, Hellblade 2. Nebola to však jediná […]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *