Epic ukázal next-gen grafiku Unreal Engine 5 na PS5, radosť má aj Microsoft

Unreal Engine

Včera zrejme všetku pozornosť na seba strhla nová Mafia Trilogy od 2K a Hangar 13, ktorej najlákavejšou súčasťou je bezpochyby remake pôvodnej Mafie, ktorá, snáď, prinesie český dabing.

Lenže včerajší deň bol zaujímavý aj pre ľudí, ktorí sa už pozerajú výhradne vpred, na novú generáciu konzol. Totiž, Epic Games včera v poobedných hodinách ukázali Unreal Engine 5, spolu s ktorým bolo vydané tech demo PlayStation 5. Grafika je teda, vzhľadom k nižšiemu výkonu konzoly PS5, výrazne pred zábermi z hier, ktoré ukázal Microsoft vo svojom Inside Xbox livestreame.

Pozitívnou správou môže byť, že aj samotný Microsoft následne vyjadril nadšenie z nového Unreal Engine 5 a dodal, že viacero štúdií Xbox Game Studios vyvíja hry pod týmto enginom. Presnejšie, vývoj hier pod UE4/UE5 prebieha už teraz v 11 z 15-tich štúdií:

Compulsion Games, tvorcovia We Happy Few, na ňom vyvíjanú nový projekt, Double Fine majú momentálne plné ruky práce so Psychonauts 2 a trojicou remastrov, inXile Entertainment po boku Wasteland 3 pripravujú novú AAA záležitosť, Mojang na ňom pre zmenu vyvíja Minecraft Dungeons. Ninja Theory pracuje na hre Senua’s Saga: Hellblade II a Obsidian Entertainment pracuje na niekoľkých projektoch, vrátane Grounded a pokračovania The Outer Worlds.

V neposlednom rade potom Playground Games vyvíjajú novú RPG hru, všetko pritom naznačuje, že pôjde o reboot Fable, kým Rare vyvíja hru Everwild na podobných základoch a princípoch ako Sea of Thieves. Štúdio The Coalition využíva Unreal Engine pri sérii Gears a tiež vypomáha štúdiu The Initiative s neznámym AAA projektom. Nakoniec je tu štúdio Undead Labs, ktoré doposiaľ vyvinulo dve časti State of Decay a pravdepodobne pracuje na rozsiahlejšej tretej časti.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *