State of Decay 2 vychádza na Xbox Series X|S

State of Decay 2

Človek by povedal, že Undead Labs budú mať plné ruky práce s tretím pokračovaním, no zdá sa, že ani to im nebráni v dodatočnej podpore State of Decay 2.

To sa dočkalo začiatkom roka opätovného vydania v podobe Juggernaut Edition, ktorá vôbec poprvýkrát zamierila na Steam. Titul je už vo svojej prakticky finálnej podobe, ktorá prináša upravený tutoriál a iné úpravy gameplayu, a zahŕňa všetky doteraz vydané DLC, takže si ich netreba nakupovať. A ešte predtým, ako bude možné State of Decay 2 považovať za úplne uzavreté, Xbox Game Studios ohlásili a rovno vydali bezplatný upgrade pre Xbox Series X|S.

State of Decay 2 tak ponúka rýchlejšie načítavanie, vylepšené grafické detaily sveta a tiene, ako aj 60fps snímkovanie až v 4K rozlíšení na Xbox Series X. Hráči na najnovšej generácii konzol si tak môžu užiť hru v najlepšej možnej podobe.

Koncoročný update tiež pridáva do hry novú obtiažnosť, a to Lethal Difficulty. V nej je výskyt surovín maximálne ojedinelý, nepriatelia sú náročnejší a pliaga je ešte smrteľnejšia. Srdcia rastú vo svete ako burina, a zničenie jednej už neznamená prísľub čo i len čiastočného bezpečia. Navyše Special Freak zombíci boli nahradení ich podobami z Plague eventov. Prežitie si jednoducho treba vybojovať.

Prvky tejto novej obtiažnosti je možné kombinovať s obtiažnosťou Custom Difficulty. Môžete si tak nastaviť napríklad štandardný výskyt surovín s najvyššou možnou obtiažnosťou zombíkov. Okrem toho dostala hra nové achievementy s celkovou hodnotou 100(G):

  • Retrieve Biomass – 40(G) – Znič srdce pliagy na obtiažnosti Lethal
  • Bless Me Now With Your Fierce Tears – 5(G) – Začni hrať na obtiažnosti Lethal
  • Lilac and Spoiled Gooseberries – 25(G) – Zabi 25 krvavých plague bloaterov
  • Barbershop Quarter – 30(G) – Zabi každú zo štyroch druhov Plague Freaks na Lethal obtiažnosti

Poslednou dnešnou novinkou je tematický balíček Stay Frosty Pack, ktorý prináša nové zimné itemy, ktoré sa dajú odomknúť plnením herných výzev alebo nachádzať v jej otvorených svetoch. Potešiť vás tak môžu zimne kamuflované zbrane a oblečenia, alebo mód Maintenance Bench, ktorý umožňuje minimalizovať kazovosť zbraní.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *