Xbox dostáva nové funkcie, ale jednu stráca

Xbox Series X|S

Microsoft dnes nielen, že úspešne dokončil akvizíciu Bethesdy-ZeniMax, ale tiež oznámil novinky prichádzajúce na konzoly Xbox, do mobilnej aplikácie a taktiež okliešťuje funkcie Xbox One.

Spoločnosť sa chystá uviesť marcový/březnový systémový update pre konzoly Xbox One a Xbox Series X|S. Obe generácie hardvéru dostanú novú Accessories aplikáciu, ktorá bude okrem ovládačov podporovať aj možnosti nastavenia nového Xbox Wireless Hesdsetu. Ten vychádza 16. marca/března a ponúka hromadu vylepšení od priestorového zvuku cez dizajn a batériu až po podporu Bluetooth na PC a mobiloch.

Novinkou tiež bude možnosť spravovať svoje predplatné členstvá priamo v Xboxe, teraz už bez nutnosti kontrolovať si všetky s tým spojené starosti cez web Microsoft Account. Teda aj faktúry, dátumy posledných platieb, koniec členstva a podobne. Novinky budú dostupné cez Nastavenia – Účet.

Spravovanie hier tiež bude komfortnejšie. Sekcia Manage/Spravovať v knižnici hier bude sama od seba odporúčať vhodné verzie hry pre konzolu, čo bude obzvlášť užitočné pri hrách, ktorých kúpou síce získate verzie pre One aj X|S, ale z nejakého dôvodu nepodporujú Smart Delivery (Werewolf, Black Ops Cold War,…).

Ďalšou novinkou, tentoraz pre Xbox Series X|S, budú možnosti nastavenia funkcií Auto HDR a FPS Boost v spätne kompatibilných hrách. Ak si teda hráči budú chcieť užiť hry v pôvodnej kvalite obrazu a snímkovaní, takáto možnosť bude po novom k dispozícii. Zmeny sa prejavia po reštarte hry.

Mobilná Xbox aplikácia bude znovu ukazovať achievementy, ktoré v nej od releasu na konci roka 2020 chýbali. Zahŕňa to notifikácie po odomknutí achievementov, zoznamy, detaily k jednotlivým cheevom, a v nasledujúcich mesiacoch k nim pribudnú aj Leaderboard tabuľky a iné obľúbené sociálne funkcie Xbox platformy. Táto “novinka” bude dostupná najprv pre vybrané publikum testerov, a postupne sa dostane k masám.

No a prejdime na poslednú novinku. Tím Xbox oznámil, že okliešťuje OneGuide na Xbox One. Televízna funkcia, s ktorou to Microsoft vzdal niekedy v čase uvedenia Xbox One S, v máji/květnu 2021 príde o zobrazovanie televíznych programov na obrazovke. TV bude možné sledovať cez OneGuide aj naďalej, a to cez set-top box pripojený k Xboxu cez HDMI, alebo cez USB TV Tuner.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *