Microsoft testuje streamovanie hier na Xbox!

Xbox 365

Streamovanie hier na Xbox One je na dosah. A dokonca to vyzerá, že táto nová funkcia bude mať pomerne blízko k nášmu prvoaprílovému žartu o službe Xbox 365! Microsoft totiž v Číne začal prijímať prihlášky do testovania novej služby, ktorá umožní streamovať hry na Xbox z cloudu. Prvou hrou, na ktorej sa mimochodom MS dohodol so Square Enix, bude Final Fantasy XIII, teda jedna z tých obsiahlejších hier. Kvôli dĺžke príbehu musela byť rozdelená na tri časti. Ktovie, či bude takto rozdelená aj v cloudovej podobe alebo to bude nejaká zjednotená megakolekcia.

Streamovacia služba, ktorej meno a ponuka hier ešte nie je známa, bude najprv dostupná len v Číne, kde sa testuje. Neskôr sa ale zrejme dostane aj do ostatných kútov sveta a zrejme aj k nám na Slovensko. Len to chce čas a vyladenie všetkých chýb, ktoré by sa mohli pri takomto systéme objaviť. Streamovanie navyše ušetrí značné množstvo priestoru na disku, testovací klient totiž zaberá len 160 MB.

Xbox One Backwards Compatibility January 2016

via AbsoluteXbox.com

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *