Minecraft dostane už čoskoro podporu pre Xbox Play Anywhere

Minecraft UWP Scorpio

Tento článok som úprimne túžil napísať už dlho. Pri zbieraní achievementov v Minecrafte na Windows 10 a na Xboxe som sa zamýšľal nad tým, že prečo, keď tu máme Xbox Play Anywhere, prečo to sú dve rozdielne hry.

Nie je medzi nimi prakticky žiaden rozdiel, v princípe sú obe verzie navlas rovnaké. Je ale pravda, že sa líšia použitým enginom a zatiaľ čo krabicovka na Xbox je postavená na klasickej Java verzii, Windows 10 Edition už využíva Bedrock Engine. Ten bol ušitý na mieru mobilným platformám a UWP. No už tieto rozdiely spôsobili, že Xbox One verzia je odrezaná od iných verzií a nedá sa tam hrať cross-platform multiplayer. Microsoft to ešte zaklincoval oznámením, že Minecraft Store so skinmi a mapami bude iba na mobiloch, tabletoch a Windows 10.

Lenže Microsoft nechce na nikoho zanevrieť a údajne už pracuje na verzii s Xbox Play Anywhere podporou. Vlastne je to tá istá hra, ktorú si viete stiahnuť teraz vo Windows Store. Ak ju teda vlastníte, o pár mesiacov si ju už budete môcť spokojne stiahnuť do konzoly a vychutnáte si niekoľko zásadných noviniek. V prvom rade podporu cross-platform multiplayeru. Konečne si viete zahrať coop medzi Xboxom a PC! Ďalej podpora módovMinecraft Store a v neposlednom rade servery Minecraft Realms.

Táto verzia bude zároveň prispôsobená pre Project Scorpio, kde samozrejme pobeží v 4K rozlíšení. Aj keď pri Minecrafte je to úplne, ale že úplne jedno. Každopádne, UWP verzia je vo vývoji a možno ju uvidíme už toto leto – E3 je za rohom a je viac než pravdepodobné, že sa updatovaný Minecraft ukáže tam.

Minecraft Marketplace Home

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *