ZeniMax vracia peniaze hráčom Fallout 76 v Austrálii

Fallout 76

Celý čas sa Bethesda a ZeniMax tvárili, že Fallout 76 je na veľmi dobrej ceste a aj keď predaje boli spočiatku nižšie, okolo hry sa buduje komunita… Blablabla, len PR reči na uhasenie ohňa na streche.

Ako však táto podarená dvojica vývojára a vydavateľa liala na strechu vodu, v poslednej dobe tam priliali o niečo viac oleja po tom, ako oznámili 100-eurové predplatné Fallout 1st, ktoré navyše nefunguje tak, ako Bethesda avizovala. Jednoducho, sľúbené privátne servery nie sú až tak privátne, keďže hra vás jednoducho pripojí na vyľudnený server a nevytvorí nový. A systém lootu tiež nefunguje tak, ako by mal, keďže hráčom veci miznú.

Napokon, v Austrálii došlo k oznámeniu zo strany tamojšieho Úradu pre hospodársku súťaž a ochranu spotrebiteľov (ACCC), že ZeniMax bude vracať peniaze hráčom hry Fallout 76. Dôvodom je, že ZeniMax preukázateľne uviedol spotrebiteľov do omylu. Vydavateľ totiž povedal hráčom, že nemajú nárok na vrátenie peňazí, hoci sa hráči sťažovali na množstvo rôznych problémov, vrátane tých so servermi, lagmi alebo grafikou.

Preto má ZeniMax odškodniť spotrebiteľov, ktorí ho kontaktovali v čase od 24.11.2018 do 1.6.2019 so žiadosťou o vrátenie peňazí za predpokladu, že im vydavateľ už peniaze nevrátil. Zároveň, hráči, ktorí požiadajú o vrátenie peňazí, nebudú mať nárok ďalej hrať hru.

Jaromír Miko

Xboxer od roku 2008. Bavia ma hlavne open-worldové hry (odchovalo ma GTA), závodné hry a do môjho zoznamu naj musím pridať Sea of Thieves. Dôležité pre mňa je, aby hra bola kvalitná. Môj gamertag: gallardoSVK

Môže sa Vám ešte páčiť...

Jeden komentár

  1. Rado píše:

    konečne rozumný zásah

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *